Zijn de leerpaden van ZorgPad Professional ook interessant voor jouw organisatie? Neem contact met ons op
EAN:

Meer informatie

Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen, Ziekenhuizen, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg Essentials Verpleegkundige mbo, Verzorgende-IG, Verpleegkundige hbo
3
4
6

Categorie:
Beschrijving

Hoe bereken ik de juiste dosis parenteralia? Op welke snelheid moet ik de infuuspomp afstellen? Werk je in een zorgorganisatie, dan krijg je regelmatig te maken met dit soort vraagstukken. Daarom is het van uiterst belang dat zorgverleners goede rekenvaardigheden hebben. Fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor zorgvragers.

Met deze online cursus leer je nauwkeurige berekeningen maken voor het correct en veilig toedienen van parenteralia en infusievloeistoffen.

Je bepaalt je eigen leerpad binnen de cursus en kiest de onderdelen die voor jou relevant zijn.

WAAROM DIT LEERPAD?

Werk je in een zorgorganisatie, dan is een goede rekenvaardigheid vaak van essentieel belang om de veiligheid van zorgvragers te waarborgen. Uit de Centrale Medicatiefouten Registratie (CMR), waar fouten met geneesmiddelen van Nederlandse ziekenhuizen worden gemeld, blijkt dat er veel fouten worden gemaakt met parenterale geneesmiddelen. Dat zijn alle geneesmiddelen die worden geïnjecteerd. Een veelvoorkomende fout is dat een verkeerde dosis wordt berekend.

Ook om infuusvloeistoffen toe te dienen moet je als zorgverlener goed kunnen rekenen. In de zorg kan een rekenfout immers verstrekkende gevolgen hebben.

INHOUD ONLINE CURSUS REKENEN – PARENTERALIA EN INFUSIE

De online cursus bestaat uit diverse onderwerpen, de zogenaamde leerobjecten. De leerobjecten samen vormen een leerpad. Tekst wordt afgewisseld met filmpjes en plaatjes. Door de diagnostische toets te doen, kun je je leerbehoefte bepalen en kiezen welke onderdelen noodzakelijk en relevant voor jou zijn. Je geeft dus zelf vorm aan je eigen leerpad.

In de online cursus Rekenen – parenteralia en infusie, komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Theorie over parenteralia en infusie.
  • Onder andere het berekenen van concentraties, procenten, oplossingen en verdunningen.
  • Het berekenen van Internationale Eenheden en millimol.
  • Het berekenen van druppels per minuut bij een infuus.
  • Het berekenen van ml per uur bij volumetrische pompen.
  • Het berekenen van de hoeveelheid geneesmiddel bij perfusors.
  • Theorievideo over het maken van een verdunning.

Praktijk en vragen

In deze e-learning komen verschillende praktijksituaties aan de orde. Met casuïstiek en open vragen word je uitgedaagd om de verworven kennis toe te passen. Het leerpad bevat tevens een onderdeel Documentatie met verdiepende stof.

Eindtoets

Om het leerpad af te ronden en accreditatiepunten te krijgen, maak je een eindtoets.

ALS JE DE E-LEARNING REKENEN AFGEROND HEBT

Heb je de online cursus Rekenen – parenteralia en infusie helemaal doorlopen? Dan heb je de volgende vaardigheden opgedaan:

  • Je bent in staat om nauwkeurig berekeningen te maken om medicatieopdrachten voor het toedienen van parenteralia correct en veilig uit te voeren.
  • Je kunt nauwkeurig berekeningen maken om infusievloeistoffen correct en veilig toe te dienen

BRONVERMELDING

Noordhoff maakt gebruik van landelijke- en EBP-richtlijnen. In de Introductie van het leerobject staan alle gebruikte bronnen behorende bij het leerpad.

Zijn de leerpaden van ZorgPad Professional ook interessant voor jouw organisatie? Neem contact met ons op

Meer informatie