Klanten aan het woord

“Bij het Groene Hart Ziekenhuis gebruiken we al jaren e-learning om de kennis onder onze zorgprofessionals op peil te houden. Formeel leren is wat mij betreft heel belangrijk en zal nooit verdwijnen. De transitie van traditionele e-learning naar een flexibele leeroplossing is een mooie stap in de veranderende wereld van het leren.”

Jaco van der Worp praktijkverhaal ZorgPad Professional

Jaco van der Worp

Senior adviseur opleidingen
Landsteiner Instituut en Groene Hart Ziekenhuis Gouda
Redacteur Profportaal Zorg

Erika Berghout praktijkverhaal ZorgPad Professional

Erica Berghout

Opleidingsfunctionaris
ASVZ

“Bij ASVZ, zorgorganisatie gespecialiseerd in kleinschalige zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek, maken we al een aantal jaren gebruik van de e-learning van Noordhoff Professional. Met ZorgPad kunnen we onze medewerkers meer zelf de regie geven in het leren. Ze kunnen door middel van toetsen vooraf onderzoeken welke kennis en vaardigheden ze voldoende onder de knie hebben en waar nog aandacht aan besteed moet worden.”

Makers aan het woord

Bij elk leerpad zijn auteurs, een eindredacteur en een inhoudsdeskundige betrokken. We werken met specialisten en ‘doorgewinterde’ professionals uit de zorg. Door onze samenwerking met het werkveld, sluit elk leerpad aan op de praktijk.

Suzanne Agterberg auteur autisme ZorgPad Professional

Suzanne Agterberg

Ze zijn boos en agressief. Of ze trekken zich juist terug. Wat moeten we toch met die cliënten? Suzanne Agterberg, specialist in autisme, hoort dat vaak terug van medewerkers die werken met deze doelgroep..

Marije Wolf auteur pijn ZorgPad Professional

Marije Wolf

Pijn wordt vaak slecht gemeten bij patiënten. Marije Wolf, pijnconsulent in Haaglanden Medisch Centrum (HMC), hoopt met haar medewerking aan het leerpad Pijn van ZorgPad Professional een bijdrage..

Helene van Veen auteur epilepsie ZorgPad Professional

Helene van Veen

Goed observeren en medicatie toedienen als een aanval te lang duurt. Dat zijn essentiële handelingen als een cliënt een epileptische aanval krijgt. Veel zorgprofessionals zijn daar echter onvoldoende van op de hoogte..

Lianne van Meijeren auteur samen beslissen ZorgPad Professional

Lianne van Meijeren

Samen beslissen, ook wel shared decision making genoemd, is een hot item in de zorg. Verpleegkundige Lianne van Meijeren schreef er een leerpad over voor Noordhoff Health. ‘Ik wil de zorgverlener vooral bewust maken wat de meerwaarde ervan is voor de zorgvrager.’

Myrte van Lonkhuijsen auteur ZorgPad Professional

Myrte van Lonkhuijsen

Borstvoeding geven, gaat vaak niet vanzelf. Ondanks de toenemende belangstelling voor het vakgebied zijn zorgprofessionals niet altijd op de hoogte van de ins en outs en de nieuwste ontwikkelingen. Met het leerpad Borstvoeding van ZorgPad Professional hoopt lactatiekundige Myrte van Lonkhuijsen ..

Herbert Habets auteur ZorgPad Professional

Herbert Habets

Herbert Habets, verplegingswetenschapper en docent, heeft veel expertise over de ouderenzorg. Omdat hij het belangrijk vindt dat onderwijsmateriaal goed aansluit bij datgene wat er in de praktijk gevraagd wordt, heeft hij als reviewer meegewerkt aan het leerpad Dementie van ZorgPad Professional.

Bo van Aalst auteur palliatieve zorg ZorgPad Professional

Bo van Aalst

Op haar zestiende verloor Bo van Aalst haar vader. Op haar 21ste overleed haar partner. Die ervaringen zetten haar ertoe aan om zich te specialiseren in palliatieve zorg. ‘Communicatie vind ik heel belangrijk. Hoe verbind je je met de ander?

Anke Jeroense auteur ZorgPad Professional

Anke Jeroense

Anke Jeroense is opleidingsadviseur op de Aafje Academie bij Aafje thuiszorghuizen en zorghotels. Voor het opleiden van medewerkers maakt Aafje gebruik van ZorgPad Professional. Een aantal leerpaden in ZorgPad Professional zijn op maat gemaakt voor Aafje. Wat de voordelen zijn van dit ‘zelf arrangeren’, vertelt Anke in een gesprek.

Gerben Jansen auteur dementie ZorgPad Professional

Gerben Jansen

Niet meteen teveel regelen, maar op zoek gaan naar de triggers die ongewenst gedrag veroorzaken. Dat zijn zaken waarvan Gerben Jansen hoopt dat ze overgebracht worden met het leerpad Dementie. Hij is verpleegkundige, casemanager in de thuiszorg, en voorzitter van de vakgroep Dementie van de afdeling V&VN MG.

Janine Rost auteur ZorgPad Professional

Janine Rost

Janine Rost werkt al 25 jaar bij zorgorganisatie Marente. Ze begon als ziekenverzorgende, leerde door als verpleegkundige en werkt nu als opleidingscoach. Voor het opleiden van medewerkers maakt Marente gebruik van ZorgPad Professional.

Simone Ketelaars eindredacteur ZorgPad Professional

Simone Ketelaars

Simone Ketelaars is eindredacteur van leerpaden in Zorgpad Professional. Ze begeleidt auteurs bij het schrijven en bij het omzetten van cursussen in CampusCare en CampusMed naar leerpaden in ZorgPad Professional. Wat is eigenlijk het verschil tussen een cursus en een leerpad?

Esmée van der Hart eindredacteur ZorgPad Professional

Esmée van der Hart

Esmée van der Hart is naast eindredacteur ook verpleegkundige en voert ze de handelingen die in de leerpaden getoond worden, zelf regelmatig in de praktijk uit. Ze gaat na of de inhoud van de leerpaden compleet en logisch is opgezet, redigeert teksten en neemt video’s op van de verpleegtechnische handelingen. Omdat ze ook verpleegkundige is, kan ze vaak net iets extra’s doen.