Vakgenoten aan het woord

Ben je benieuwd naar de ervaringen met ZorgPad Professional in de praktijk?
Vakgenoten delen graag hun verhalen, ideeën en tips met je.

Foto Marleen Zwaneveld (links) Laurien Veldhuis (rechts)

Marleen & Laurien, Zekere Basis

Zekere Basis werkt met een leer management systeem (LMS) van Noordhoff in combinatie met ZorgPad Professional: de Zekere Basis Academy. Zekere Basis kan het aanbod specifiek op de persoon, de locatie of het team richten. De medewerkers worden uitgebreid over de leerpaden geïnformeerd. “We zijn een lerende organisatie, dat geldt ook voor de ontwikkeling en scholing van de medewerkers.”

Zorgpad growwork

Angela Tops, GrowWork

Toen GrowWork een nieuwe online leeromgeving lanceerde, was dat voor de ZorgAcademy hét moment om over te stappen op e-learning die goed bij de wensen past. ZorgPad Professional bleek het uitgelezen product te zijn. Vooral de differentiatie in het aanbod was een grote pré. “Onze verpleegkundigen werken in verschillende domeinen en de leercontent van Noordhoff biedt voor al die domeinen content.”

Ziekenhuisgroep Twent

Jolan van Otten, ZGT

Ziekenhuisgroep Twente is één van de 27 topklinische ziekenhuizen van Nederland. Naast basiszorg biedt ZGT ook gespecialiseerde zorg. Jolan van Otten is Adviseur leren en ontwikkelen bij ZGT Academie (én zelf oud-verpleegkundige). Samen met haar collega’s zorgt zij voor het zeer rijke aanbod van bij- en nascholing dat het ziekenhuis haar medewerkers biedt. “Dankzij ZorgPad Professional weten we zeker dat we opleiden volgens de laatste richtlijnen.”

Ingrid Brokke, Merem

Als je vooruitgang wil boeken en stappen wil maken, moet je optimaal kunnen leren en alle ruimte krijgen om je te ontwikkelen”. Dat is de vuistregel bij Merem. Die vooruitgang willen ze in eerste instantie voor hun patiënten, maar daarnaast zeker ook voor de medewerkers zelf. Als zij betere zorg kunnen bieden, met de juiste kennis en vaardigheden op zak, gaan ze zelfverzekerder en met meer plezier aan de slag.

Makers aan het woord

Bij elk leerpad zijn auteurs, een eindredacteur en een inhoudsdeskundige betrokken. We werken met specialisten en ‘doorgewinterde’ professionals uit de zorg. Door onze samenwerking met het werkveld, sluit elk leerpad aan op de praktijk.

Suzanne Agterberg auteur autisme ZorgPad Professional

Suzanne Agterberg

Ze zijn boos en agressief. Of ze trekken zich juist terug. Wat moeten we toch met die cliënten? Suzanne Agterberg, specialist in autisme, hoort dat vaak terug van medewerkers die werken met deze doelgroep..

Lianne van Meijeren auteur samen beslissen ZorgPad Professional

Lianne van Meijeren

Samen beslissen, ook wel shared decision making genoemd, is een hot item in de zorg. Verpleegkundige Lianne van Meijeren schreef er een leerpad over voor Noordhoff Health. ‘Ik wil de zorgverlener vooral bewust maken wat de meerwaarde ervan is voor de zorgvrager.’

Helene van Veen auteur epilepsie ZorgPad Professional

Helene van Veen

Goed observeren en medicatie toedienen als een aanval te lang duurt. Dat zijn essentiële handelingen als een cliënt een epileptische aanval krijgt. Veel zorgprofessionals zijn daar echter onvoldoende van op de hoogte..

Herbert Habets auteur ZorgPad Professional

Herbert Habets

Herbert Habets, verplegingswetenschapper en docent, heeft veel expertise over de ouderenzorg. Omdat hij het belangrijk vindt dat onderwijsmateriaal goed aansluit bij datgene wat er in de praktijk gevraagd wordt, heeft hij als reviewer meegewerkt aan het leerpad Dementie van ZorgPad Professional.

Anke Jeroense auteur ZorgPad Professional

Anke Jeroense

Anke Jeroense is opleidingsadviseur op de Aafje Academie bij Aafje thuiszorghuizen en zorghotels. Voor het opleiden van medewerkers maakt Aafje gebruik van ZorgPad Professional. Een aantal leerpaden in ZorgPad Professional zijn op maat gemaakt voor Aafje. Wat de voordelen zijn van dit ‘zelf arrangeren’, vertelt Anke in een gesprek.

Gerben Jansen auteur dementie ZorgPad Professional

Gerben Jansen

Niet meteen teveel regelen, maar op zoek gaan naar de triggers die ongewenst gedrag veroorzaken. Dat zijn zaken waarvan Gerben Jansen hoopt dat ze overgebracht worden met het leerpad Dementie. Hij is verpleegkundige, casemanager in de thuiszorg, en voorzitter van de vakgroep Dementie van de afdeling V&VN MG.

Simone Ketelaars eindredacteur ZorgPad Professional

Simone Ketelaars

Simone Ketelaars is eindredacteur van leerpaden in Zorgpad Professional. Ze begeleidt auteurs bij het schrijven en bij het omzetten van cursussen in CampusCare en CampusMed naar leerpaden in ZorgPad Professional. Wat is eigenlijk het verschil tussen een cursus en een leerpad?

Esmée van der Hart eindredacteur ZorgPad Professional

Esmée van der Hart

Esmée van der Hart is naast eindredacteur ook verpleegkundige en voert ze de handelingen die in de leerpaden getoond worden, zelf regelmatig in de praktijk uit. Ze gaat na of de inhoud van de leerpaden compleet en logisch is opgezet, redigeert teksten en neemt video’s op van de verpleegtechnische handelingen. Omdat ze ook verpleegkundige is, kan ze vaak net iets extra’s doen.