Toen GrowWork vorig jaar een nieuwe online leeromgeving lanceerde, was dat voor de ZorgAcademy hét moment om over te stappen op e-learnings die goed bij de wensen passen. ZorgPad Professional bleek het uitgelezen product te zijn. Vooral de differentiatie in het aanbod was een grote pré. “Onze verpleegkundigen werken in verschillende domeinen en de leercontent van Noordhoff biedt voor al die domeinen content.”

“Werken zonder je te ontwikkelen bestaat niet,” vindt Angela Tops, sinds anderhalf jaar Programma Manager Opleidingen bij HR-dienstverlener GrowWork. “Juist ook in de zorg is continu leren en ontwikkelen van groot belang; er verandert nogal eens wat. Wet- en regelgeving, opvattingen, rollen en taken, noem maar op. Het is een soort levenshouding om mee te bewegen en altijd op zoek te zijn naar verbetering. En die levenshouding zit bij ons in het DNA.”

Verpleegkundig leiderschap

GrowWork richt zich momenteel voornamelijk op de ouderenzorg binnen de zorgaanbiedersmarkt. Angela: “We faciliteren onze eigen verpleegkundigen bevoegd en bekwaam te blijven door gebruik te maken van de leerpaden van Noordhoff. Daarnaast bieden we als ZorgAcademy rolontwikkelingsprogramma’s die onze verpleegkundigen volgen op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie. Om goede mensen te kunnen leveren, moeten we ze immers uitrusten met de juiste bagage. Deze rolontwikkelingsprogramma’s verzorgen we landelijk ook als incompanytrajecten binnen organisaties en als open inschrijving op onze kantoren. Zo hebben we al honderden kwaliteits- en wijkverpleegkundigen opgeleid om te groeien in hun rol.”

“Om goede zorgversterkers te kunnen leveren, moeten we ze uitrusten met de juiste bagage”

Context-gebonden

Juist voor onze zorgprofessionals die tijdelijk als interim-kracht op een opdracht gezet worden, is leren en ontwikkelen belangrijk,” vervolgt Angela. “Sommigen van hen zitten zes maanden in de thuiszorg en starten vervolgens met een klus in een verpleeghuis. Je moet deze mensen ruim faciliteren, zodat ze altijd kunnen nazoeken: hoe zat het ook alweer? Liefst onafhankelijk van tijd en plaats, want de werkdruk ligt hoog en leren doe je bij voorkeur op je eigen moment. Maar de allerbelangrijkste voorwaarde waar content voor deze doelgroep aan moet voldoen, is dat het context-gebonden moet zijn. Risicovolle handelingen in de thuiszorg zijn toch net weer anders dan in een verpleeghuis.”

Ontwikkelgesprek

ZorgPad Professional is een van de weinige aanbieders waarin deze context meegenomen wordt. Angela: “Je kunt kiezen uit verschillende niveaus maar ook uit meerdere locaties: thuiszorg, verpleeghuis, gehandicaptenzorg en – een domein waarop GrowWork zich nu gaat focussen – het ziekenhuis. Onze medewerkers hebben eens per jaar een ontwikkelgesprek met hun adviseur en daarbij komt ZorgPad Professional expliciet naar voren. Er wordt besproken waar ze staan, waar ze naartoe willen, hoe ze dat gaan aanpakken en welke rol de leerpaden van ZorgPad daarbij kunnen spelen.”

“De reacties zijn positief: de content is herkenbaar en meteen toepasbaar op de werkvloer.”

Wie is de expert

GrowWork is onlangs lid geworden van de app mijnhandelingen.nl, waarin verpleegkundigen kunnen zien waar ze staan op het vlak van leren en ontwikkelen. Welke handelingen hebben aandacht nodig, waar moeten ze gas op geven? “Niet alleen de verpleegkundigen zelf, maar ook wij plukken de vruchten van deze app. Zo zien we in één oogopslag wie expert is op een bepaald vlak en dat helpt bij het matchen van professionals aan opdrachtgevers. De combinatie van onze nieuwe leeromgeving, ZorgPad Professional en de app is echt goud.”

Stap voor stap

Angela kijkt positief terug op de implementatie van ZorgPad, die zo’n drie maanden in beslag nam. “We zaten middenin Corona dus het contact met Noordhoff verliep online, maar het was geen moment onpersoonlijk. De consultant nam ons stapsgewijs mee in wat er komen ging en werkte ontzettend gestructureerd. Toen de koppeling tussen ZorgPad en de leeromgeving voor strubbeling zorgde, hebben we Noordhoff rechtstreeks laten schakelen met onze leverancier Pluvo. Fijn, want zo wist ik dat het door deskundigen werd opgepakt en kon ik het loslaten. Ik heb tijdens de hele implementatie geen moment ’s nachts wakker gelegen. De basis van ZorgPad staat gewoon als een huis en als organisatie is het – samen met de consultant – een kwestie van finetunen.”

“De basis van ZorgPad staat gewoon als een huis en als organisatie is het – samen met de consultant – een kwestie van finetunen.”

Meteen aan de slag

De lancering van ZorgPad Professional werd via een brief gedeeld met de verpleegkundigen van GrowWork. “We zagen dat onze mensen vrijwel meteen aan de slag gingen. Al snel na de livegang hadden veel van hen hun eerste e-learnings al afgerond. Inmiddels is zo’n twee derde van ons hele medewerkersbestand actief. De reacties zijn positief: de content is herkenbaar en meteen toepasbaar op de werkvloer.”

Zorgpad growwork

Angela Tops

Programma Manager Opleidingen