Janine Rost werkt al 25 jaar bij zorgorganisatie Marente. Ze begon als ziekenverzorgende, leerde door als verpleegkundige en werkt nu als opleidingscoach. Voor het opleiden van medewerkers maakt Marente gebruik van ZorgPad Professional.

Vrijheid en verplichtingen?

“Sommige leerpaden of cursussen zijn verplicht, zoals bijvoorbeeld Voorbehouden en risicovolle handelingen, Hygiëne en Medicatie. Daarnaast staan in ons LMS keuzedelen waarin mensen kunnen grasduinen of die zij als naslagwerk kunnen gebruiken. Daarnaast komen steeds vaker vragen van de werkvloer. Dat vind ik leuk om te merken. Zo wordt het aantal leerpaden op verzoek uitgebreid en wie er behoefte aan heeft kan er dan gebruik van maken.”

ZorgPad Professional

“Medewerkers zijn positief over ZorgPad Professional. Ze vinden het een groot voordeel dat ze niet eerst een heel leerpad hoeven door te werken voordat ze de toets kunnen maken. Dat scheelt veel tijd. Ook vinden ze het fijn dat ze zelf kunnen kiezen welke leerobjecten ze doen en zelf de volgorde kunnen bepalen. De meesten medewerkers maken eerst de diagnostische toets en kiezen op basis daarvan welke leerobjecten ze doorlopen.”

Arrangeren

“We gaan zeker gebruikmaken van de mogelijkheid om zelf te arrangeren in ZorgPad Professional. Sommige onderdelen in ZorgPad Professional kunnen we dan vertalen naar hoe we dat doen bij Marente. Of we kunnen een richtlijn van de organisatie toevoegen en verplicht stellen. De vele mogelijkheden binnen ZorgPad Professional en de flexibiliteit van het programma, past veel meer bij het leren van nu. Iedereen leert nu eenmaal op een andere manier!”

“Om de kennis van onze zorgmedewerkers op peil te houden maken we al een aantal jaren gebruik van CampusCare en CampusMed. We stappen momenteel gefaseerd over op ZorgPad Professional. Dat verloopt goed. Een klein deel van onze medewerkers is niet heel computervaardig, maar ook zij ervaren amper problemen bij de overstap.”

Janine Rost auteur ZorgPad Professional

Janine Rost

Opleidingscoach Marente